Студен фронт ще се настани над България в четвъртък и в

...
Студен фронт ще се настани над България в четвъртък и в
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Студен фронт ще се настани над България в четвъртък

Студен фронт ще се настани над България в четвъртък и в първия образователен ден децата би трябвало да имат връхна дреха. Това сподели пред БТВ проф. Георги Рачев.
Прочетете още
„ Края на този леден фронт ще близне Североизточна България в четвъртък. Ден по-късно в Западна България и Североизтока се чакат гръмотевични стихии – те ще се появят в следобедните часове на деня “, разясни той.

Най-сериозно ще гърми в петък в Испания, сподели още проф. Рачев. „ Там доста пострадаха – на юг е суша, а към Мадрид са се наводнили “, разясни той.

У нас преваляванията в края на седмицата ще бъдат типично летни. „ В единият завършек на селото може да превали, а в другия – може да не капне нито капка “, сподели още той.

Според проф. Рачев времето ще се успокои в събота. Температурите ще паднат с към пет градуса. Но като цяло времето ще е топло и прелестно.

Днес ще бъде слънчево. В утринните часове тук-там в низините и към водните басейни ще има понижена видимост. Ще духа слаб вятър от изток. Дневните температури още малко ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 27° и 32°, малко по-ниски по морския бряг, в София 28°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури ще са 24 - 25°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан източен вятър, който денем в множеството региони ще стихне, по най-високите елементи на Рила и Пирин ще бъде сдържан от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра - към 15°.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР